Ұрпақтан-ұрпаққа: корей этномәдени бірлестігінің өкілдері қарағандылықтарға ұлттық тағам ұсынды
Ұлттық тағам дайындау үшін Қарағанды облысы корейлерінің этномәдени бірлестігінің өкілдері 170 келі қырыққабат пайдаланған.
Биыл "Кимчи" жобасы жетінші рет өтті, алғаш рет 2017 жылы болған.
– Бұл жобаның мақсаты – дәстүрді сақтау және оны аға буыннан болашақ ұрпаққа жеткізу. "Кимчи" жобасы әрдайым ойын-сауық, отбасылық форматта өтеді, ешқандай насихат немесе ақылсыну болмайды. Кимчиді дайындау кездейсоқ емес: тағам ЮНЕСКО-ның материалдық емес мәдени мұра тізіміне енгізілген, – дейді корей этномәдени бірлестігінің төрағасы Лилия Ким.
Биыл іс-шараны алғаш рет жастар ұйымдастырды. Дайын кимчи контейнерлерге салынып, достар мен таныстарға таратылды. Контейнерлерге арналған жапсырмалардың дизайнын да этномәдени бірлестіктің жас мүшелері жасаған.
– Жоба ережелерінің бірі – тағамнан дәм тату үшін баршаға тарату. Биыл біз Қазақстан халқы Ассамблеясының мүшелеріне тараттық. Олар біздің жоба туралы біледі және оны күтеді. Достарымыз, әріптестеріміз, іскер топ мүшелеріміз де ауыз тиді, – деді Лилия Ким.
"Кимчи" жобасын одан әрі жүргізу жоспарлануда, өйткені оның басты мақсаты – әрқашан өзекті болып табылатын тәжірибемен бөлісу және ұрпақтар арасындағы өзара іс-қимыл.
Ақпарат көзі:
Біздің Telegram арнамызға жазылыңыз және барлық маңызды оқиғалардан хабардар болыңыз, мына сілтеме -